Πραγματοποιείται στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ δημοσιογραφική διάσκεψη του Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος θα ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

«Όταν ξεκίνησα η προετοιμασία κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαμε αυτή την πορεία. Στην προετοιμασία στην Βουλγαρία βάλαμε κάποιους στόχους, αποφασίσαμε με τον πρόεδρο να βάλουμε στόχο την πρώτη εξάδα. Το επιτελείο μου και εγώ αποφασίσαμε να πιέσουμε περισσότερο και να κυνηγήσουμε Ευρώπη και το κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάζονται στην ομάδα, τον πρόεδρο και την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους μας παρόλο που ξέρουμε τους λόγους που δεν ήταν στο γήπεδο. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε χρειαζόμαστε την βοήθεια. Πρώτα θέλουμε βοήθεια στα διαρκείας και τώρα είναι η σειρά του κόσμου να μας υποστηρίξουν.

Έχω μιλήσει αρκετές φορές για το μπάτζετ και για μένα δεν σημαίνει μόνο οι μισθοί των παικτών αλλά πολύ περισσότερα πράγματα αν θέλεις να παίξεις Ευρώπη ή να είσαι ομάδα που πρωταγωνιστεί. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον πρόεδρο για την ευκαιρία, πίστεψε σε μένα και ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Κάτι τελευταίο για τα διαρκείας, οι παίκτες έχουν καταλάβει τι σημαίνει ΑΕΛ στην φιέστα και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν πολύ περισσότερα τώρα για να ζήσουν αυτές τις στιγμές. Για μια ακόμη φορά ζητάμε τον κόσμο να μας βοηθήσει για να ζήσουμε τέτοιες στιγμές».

Για την προετοιμασία: Η προετοιμασία θα ξεκινήσεις στις 24 Ιουνίου. Την πρώτη βδομάδα θα κάνουμε κάποιες εξετάσεις και στις 7 Ιουλίου θα μεταβούμε στην Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από την κλήρωση θα εξαρτηθεί η χρονική διάρκεια, αν είναι εκτός έδρας και θα είναι κοντά στην Βουλγαρία δεν θα επιστρέψουμε στην Κύπρο.

Για τον Λαφράνς: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κέβιν Λαφράνς, ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλή πίεση και για τους δύο μας. Σέβομαι την απόφαση του και του εύχομαι καλύτερο στο μέλλον».

Για τον Άλεξ: «Είμαι χαρούμενος που δούλεψα με ένα τέτοιο παίκτη. Μας βοήθησε πολύ στο γήπεδο και στα αποδυτήρια με την προσωπικότητα του. Μπορώ να αναφέρω ότι δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΛ και του εύχομαι ότι καλύτερο».

Για τους στόχους: Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες δεν συμβαίνει συχνά. Ο κόσμος συνεχίζει να το πανηγυρίζει και είναι ένα δώρο για αυτούς. Αλλά στην ζωή είναι πολύ δύσκολο να ανεβείς και πολύ εύκολο να πέσεις. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε να δουλεύουμε για να καταφέρουμε να έχουμε τις ίδιες επιτυχίες τη νέα χρονιά. Φυσικά για το θέμα των στόχων δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα, γιατί πρέπει να το δούμε με την διοίκηση κάποια πράγμαυτα πρώτα.

Για τις μεταγραφές: «Εξετάζουμε κάποιους παίκτες, χρειαζόμαστε ενίσχυση, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να αναφέρω κάτι. Κάθε προπονητής θέλει να ξεκινά προετοιμασία με όλους τους παίκτες αλλά κάποια πράγματα αλλάζουν».

Για τον αριθμό μεταγραφών: «Αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Έχουμε καλή ομάδα αλλά θέλουμε κάποιες αλλαγές. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Θα είμαι χαρούμενος αν έχουμε τους νέους παίκτες όταν θα πάμε στην Βουλγαρία».

Για τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που τον ενδιαφέρουν: «Ο Αρτυματάς είναι πολύ καλός παίκτης αλλά στην θέση που αγωνίζεται έχουμε παίκτες. Θέλουμε τον Μηνά και τον Μακρή αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, είνα κάποιες διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Το σωματείο κάνει τις προσπάθειες του αλλά σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΑΠΟΕΛ».

Για τους Κύπριους παίκτες της ΑΕΛ: «Θέλουμε να έχουμε Κύπριους παίκτες αλλά δεν θέλουμε όλους που αγωνίζονται στην Κύπρο. Ξέρω ότι ο κόσμος κάνε παράπονα που δεν αγωνίζονταν πολλοί Κύπριοι, αλλά όταν όλα ήταν κρίσιμα δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε νεαρούς Κύπριους. Θέλω να τους χρησιμοποιώ αλλά πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αν για παράδειγμα βάλω τον Γερολέμου αν δεν σκοράρει τρία γκολ και δώσε τρεις ασίστ τότε δεν είναι καλός. Έδωσα παράδειγμα τον Γερολέμου γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση πατέρα και γιου, και είναι σημαντικό για την ΑΕΛ να πετύχει. Έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς και τη νέα σεζόν θα τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Όσον αφορά τον Μουστάκη ήταν πολύ άτυχος με τραυματισμό στον γόνατο και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει. Να σας αναφέρω την προσωπική μου ιστορία στα 25 έπαιξα στην πρώτη κατηγορία και έκανα την καριέρα που έκανα. Στην Κύπρο οι νεαροί παίκτες θέλουν να παίζουν στην εντεκάδα στις μεγάλες ομάδες».

Για τους νεαρούς Κύπριους: «Τα πράγματα αλλάζουν και αρκετοί παίκτες εργάζονται σκληρά και αυτό φαίνεται από την Εθνική ομάδα. Φαίνεται και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και η επαφή που έχουν με ξένους παίκτες. Αν ένας νεαρός παίκτης δεν αγωνίζεται τότε τα παρατάνε και φεύγουν για σπουδές. Δεν είναι εύκολο για τους νεαρούς Κύπριους, αλλά το ρίχνω και το φταίξιμο στους ίδιους που δεν το πιστεύουν. Δεν είναι εύκολο για αυτούς να κάνουν κάτι σημαντικό. Δεν υπάρχουν υποδομές για να μπορέσει να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο. Για να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι Κύπριοι παίκτες πρέπει να ξεκινήσουν από τις υποδομές σε κάθε ομάδα. Το λέω αυτό γιατί ήμουν στην Παρτίζαν και ξέρω πως εξελίσσουν παίκτες και βγάζουν οικονομικό κέρδος».