Ο Νιλς Τεξέιρα παραχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην γερμανική έκδοση της ιστοσελίδας transfermarkt όπου αναφέρθηκε στην απόφαση του να έρθει στην ΑΕΛ, για την παρουσία του στην Αρμίνια Μπίνεφελντ και άλλα πολλά.

Οι δηλώσεις του:

“Ήταν λάθος μου να πάω στην Αρμίνια γιατί είχα ένα άσχημο προαίσθημα από την αρχή. Τώρα ξέρω ότι πρέπει πάντα να ακούω το ένστικτο μου. Περιγράφω τον χρόνο μου στην ομάδα, όπως τον καιρό, βροχερή. Φυσικά και έκανα λάθη, το πιο προφανές, μάλλον ήταν που γλίστρησα στο ματς με την Ίνγκολστατ. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και ειδικά για το χώρο του ποδοσφαίρου και τους χαρακτήρες. Με μια μικρή περίληψ: Έρχονται χρήματα από χορηγούς στο σύλλογο, οι τεχνικοί διευθυντε΄ς επενδύουν σε παίκτες που βλέπουν προοπτική, και αν δεν δουλέψει όπως πρέπει, δεν βλέπουν να βελτιώσουν την επικοινωνία ή την ανθρωπιά”.

Για το πως ήρθε στην ΑΕΛ: “Για να είμαι ειλικρινής, δεν έψαξα και πολύ για να μείνω στην Γερμανία. Είχε έρθει η ώρα για κάτι καινούριο. Η ΑΕΛ ήταν σαν.. θέλημα της μοίρας αφού έκανα ένα σύντομο ταξίδι στην Κύπρο με τον κολλητό μου μερικές βδομάδες πριν. Επισκεφθήκαμε την οικογένεια του εκεί, εξερευνήσαμε το νησί και στο τέλος του ταξιδιού του είπα: Άρη αν βρω μια πρόταση από την Κύπρο λέω αμέσως ναι”.

“Ως παίκτης φυσικά πάντα θέλω να παίζω, και μετά την περιπέτεια μου στην Αρμίνια, αυτή η επιθυμία να μπορέσω επιτέλους να πανηγυρίσω νίκες στο γήπεδο ήταν μεγάλη. Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που εμπιστεύτηκα. Η Κύπρος είναι μαι νέα αρχή, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και ανθρώπινα. Εδώ υπάρχουν διάφοροι τύποι παικτών, φιλοσοφία παιχνιδιού και ποδοσφαιρική κουλτούρα γενικότερα. Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε λεπτό. Ξέρω ότι η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή έχει ημερομηνία λήξης, οπότε δεν υπάρχει χώρος για αρνητική σκέψη. Επιπλέον, τα πας καλύτερα όταν το διασκεδάζεις. Ο στόχος μου είναι να ξυπνάω χαμογελαστός και να πηγαίνω για ύπνο με τον ίδιο τρόπο, οτιδήποτε άλλο θα ήταν χάσιμο ενέργειας”.

Για τους στόχους της ΑΕΛ: “Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ρεαλιστές. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε μια θέση στην πρώτη τετράδα με το τέλος της σεζόν και να πάμε στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής είμαστε σε καλό δρόμο”.

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο: “Το κυπριακό ποδόσφαιρο με εντυπωσιάζει με εξαιρετικά ψηλή ατομική ποιότητα παικτών. Το επίπεδο είναι εξαιρετικό. Φυσικά, το επίπεδο ανεβαίνει με τους πολλούς ξένους παίκτες, περισσότερο Βραζιλιάνους και Ισπανούς αλλά και με τους Κύπριους παίκτες που δεν πρέπει να τους υποτιμούμε. Οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο επαγγελματικές. Προσπαθούν να πάρουν πολλά από τα πιο προηγμένα πρωταθλήματα, αλλά συχνά οι ίδιοι οι Κύπριοι μπαίνουν στην μέση. Στην Κύπρο λένε: Σιγά, σιγά”.