Ανακοίνωση από τους οργανωμένους φίλους της ομάδα μας για την κάρτα οπαδού που όπως τονίζουν απέτυχε..

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όσο περνούν οι αγωνιστικές σε όλα τα αθλήματα συνεχίζει να φαίνεται η γύμνια της κάρτας φιλάθλου. Το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο και δείχνει ξεκάθαρα την αποτυχία του κρατικού ημίμετρου. Βλέπουμε τα εισιτήρια στους αγώνες της ομάδας μας, που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή, να παρουσιάζουν μια μείωση 70+% στα εντός και 80% στα εκτός.

Βλέπουμε άλλα ντέρμπι του πρωταθλήματος όπου απουσιάζουν τα 2/3 των θεατών σε σχέση με προηγούμενες περιόδους. Είδαμε τη Βασίλισσα του κυπριακού μπάσκετ να δίνει το πρώτο της παιχνίδι στην Α’ κατηγορία μετά από 5 χρόνια και μέσα στο κλουβί υπήρχαν 50 συγγενείς των παικτών αντί 1500 τρελαμένοι ΑΕΛίστες. Επίσης, πληροφορηθήκαμε για κάποια μεμονωμένα περιστατικά εντός των γηπέδων που έγιναν πρόσφατα όπου η κάρτα φιλάθλου δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο για να εντοπιστεί ο οποιοδήποτε.

Τα δεδομένα είναι μπροστά μας. Η κάρτα φιλάθλου είτε αυτή ανήκει στο κράτος, είτε στα σωματεία αποτελεί ξεκάθαρα το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του κυπριακού αθλητισμού και πρέπει να κοπεί από τη ρίζα.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα και διαχρονικά πως η βία είναι κοινωνικό πρόβλημα και πυροδοτείται, λόγω της παρακμής της παιδείας και λόγω της ανισότητας και της διαφθοράς που υπάρχει στη καθημερινή μας ζωή και στο χώρο του κυπριακού αθλητισμού, άρα οποιαδήποτε προσπάθεια για ενοχοποίηση των φιλάθλων και διαχωρισμός τους σε κατηγορίες μέσω κάρτας σωματείου ή κάρτας φιλάθλου από το κράτος, απέχει κατά πολύ από την ουσία του προβλήματος.

Οι οργανωμένοι οπαδοί εδώ και καιρό βγήκαμε μπροστά, εκφράσαμε τις θέσεις μας, ζητήσαμε να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κάθε αρμόδιο – αναρμόδιο για το θέμα. Είναι καιρός επιτέλους και τα σωματεία να χαράξουν άμεσα κοινή και δυναμική γραμμή με ουσιαστικές λύσεις και όχι επιφανειακές, ώστε ο νόμος να πάει στην ολότητα του πίσω στη βουλή και να αλλάξει από ρίζας. Τόσοι και τόσοι νόμοι άλλαξαν σε μια νύχτα. Το ίδιο να γίνει και τώρα.

Στα της ομάδας μας, έχουμε μπροστά μας τον αγώνα στην Λάρνακα και ο στόχος είναι μόνο η νίκη για να διατηρηθούμε στην κορυφή. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους παίκτες μας ότι θα κάνουν το καθήκον τους και πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε δίπλα τους με τις συνθήκες που μάθαμε τόσα χρόνια.

Κλείνοντας, καλούμε τον κόσμο της ΑΕΛ να είναι σε εγρήγορση και δίπλα στο σύνδεσμο και στις εκδηλώσεις της ομάδας. Την ώρα του αγώνα μαζευόμαστε στον Εναέριο.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Α.Ε.Λ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 1989»