Δηλώσεις στον Super Sport fm 104.0 παραχώρησε πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε αναφορά και στο θέμα του γηπέδου στην Λεμεσό.

 Αναλυτικά:

«Να πούμε ότι κάναμε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκλήρωση του ονείρου του φίλαθλου κόσμου της Λεμεσού. Ανακοινώνουμε ότι έχουμε δύο προσφορές οι οποίος τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθούν ελπίζοντας ότι έχουν τηρήσει τις προδιαγραφές. Προχωρούμε στο επόμενο στάδιο με ορίζοντα να μπορέσουμε το συντομότερο να την κατακυρώσουμε για να μπουν οι μπουλντόζες στο γήπεδο».

Για το επόμενο βήμα:
«Θέλει μια διαδικασία και μετά θα πει στο διοικητικό συμβούλιο με εισήγηση κατακύρωση., Σε ένα διάστημα ενός μηνός θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης»

Πότε περιμένετε να είναι έτοιμο το γήπεδο;
«Έχουμε ορίζοντα το καλοκαίρι του 2020 οι ομάδες της Λεμεσού να παίξουν Ευρώπης το γήπεδο τους. Είμαστε στα πλαίσια τα υπολογιζόμενα».

Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες;
«Και εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η διαδικασία. Είναι κρατικές χορηγίες και πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του δημοσίου. Θα έλεγα ότι αν το χρονοδιάγραμμα ακολουθηθεί στην αξιολόγηση και κατακύρωση θεωρώ ότι σε ένα μήνα και κάτι θα το κατακυρώσουμε. Εντός ενός μήνα από εκεί και πέρα θα μπουν οι μπουλντόζες. Σε έναν ορίζοντα δύο μηνών περιμένουμε να αρχίσουν εργασίες».

Αναφορικά με την έκθεση του γενικού ελεγκτή και το θέμα που προέκυψε στην επιτροπή ελέγχου της βουλής και αφορά τον ΚΟΑ
«Θα πω το εξής. Μιλάμε για την έκθεση του 2016. Από τότε βελτιώθηκαν πολλά. Αυτά που λέχθηκαν στην βουλή δεν είναι καινούρια, είναι τα τελευταία 15 χρόνια. Κάθε χρόνο αφαιρούνται και βελτιώνονται κάποια πράγματα. Σε ερώτηση αν υπάρχει βελτίωση η απάντηση του ελεγκτή ήταν ναι υπάρχει βελτίωση».

Για το θέμα οικογενειοκρατία που συζητήθηκε:
«Για την οικογενειοκρατία εννοούσε στις ομοσπονδίες. Ο νόμος του ΚΟΑ δεν επιτρέπει επέμβασης στα εσωτερικά των ομοσπονδιών. Δεν απαγορεύεται αυτό. Εξαρτάται από το καταστατικό της κάθε ομοσπονδίας. Αν επιτρέπετε να είναι πρόεδρος ο οποίος δεν έχει καθαρό μητρώο ο ΚΟΑ δεν μπορεί αν κάνει κάτι διαφορετικό, ένα παράδειγμα αυτό. Εμείς ενοχλούμαστε γιατί κάποια πράγματα νόμιμα ή νομότυπα δεν είναι και ηθικά. Κάναμε το εξής. Κάναμε ένα κώδικα χρηστής διακυβέρνησης όπου εκεί λέμε στις ομοσπονδίες ότι έτσι θέλουμε να δουλέψετε, όχι μόνο νομότυπα αλλά και ηθικά. Συνδέουμε κάποιους κανόνες με την χορηγία».