Πολύς λόγος γίνεται για τις χειμερινές μεταγραφές της ΑΕΛ που έχουν δείξει αρκετά καλά στοιχεία μέχρι τώρα στον χρόνο συμμετοχής που πήραν.

Του Μιχάλη Αριστείδου από την ιστοσελίδα sport-fm.com.cy

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πάρει πέντε γκολ, μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι από τους νεοφερμένους μέχρι τώρα και η ομάδα δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη τη νέα χρονιά.

Το να πετύχεις καλές μεταγραφές, ειδικά Ιανουάριο μήνα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα και στην ΑΕΛ το έψαξαν πολύ φαίνεται πριν τις τελικές επιλογές. Οι μεταγραφές των Τόρρες, Γκαμπιονέντα, Ρομάν και Τεξέιρα δείχνουν να έχουν δώσει αυτό που έλειπε από την επίθεση της ομάδας. Αναζητώντας και εμείς το πώς βγήκαν οι επιλογές για την ΑΕΛ, φαίνεται να ήταν κάτι προγραμματισμένο από τη στιγμή που η ομάδα ήταν εντός στόχων.

Η ενίσχυση στηρίχτηκε σε συγκεκριμένο πλάνο το οποίο ακολουθήθηκε.

Το πλάνο που είχε στηθεί από το καλοκαίρι και το πώς επιλέγονταν όλοι οι ποδοσφαιριστές, λειτούργησε και τώρα με άλλα λόγια.

Ανάλυση δηλαδή για κάθε ποδοσφαιριστή μέσω και του wyscout, αξιολόγηση όλων των περιπτώσεων  και μετά η ομάδα προχωρούσε σε επαφές αν και εφόσον ενδιαφερόταν.

Για όλους τους παίκτες έγινε το ίδιο πράγμα όπως έχουμε πληροφορηθεί και εδώ ίσως δικαιολογείται το γεγονός ότι είχαν ακουστεί αρκετά ονόματα για την ΑΕΛ, αλλά στην ουσία με πολύ λιγότερα ασχολήθηκαν ουσιαστικά.

Οι παίκτες που ήρθαν τώρα στην ομάδα αποτελούν στην ουσία έργο διοίκησης με τον προγραμματισμό της αλλά και το ποσό που δαπανήθηκε για να έρθουν στην ομάδα.

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους έβαλε το χέρι στην τσέπη για άλλη μια φορά και δεν έμεινε στα λόγια, ενισχύοντας την ομάδα του ουσιαστικά και διατηρώντας το πλάνο που καταρτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Αν το δούμε και λίγο πιο σφαιρικά το πράγμα στην ΑΕΛ ετοιμάζονται, μπορούμε να πούμε, παράλληλα και για τη νέα χρονιά, ανεξάρτητα αν η ομάδα καταφέρει ή όχι να βγει στην Ευρώπη, για μια πιο διεκδικητική παρουσία, κάνοντας λίγες προσθήκες του ίδιου βεληνεκούς όπως αυτές που έγιναν για τον Ιανουάριο, για να μπορέσει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει.

Προς το παρόν ο στόχος είναι να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο φέτος και μετά τα υπόλοιπα.