Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στη φετινή ΑΕΛ είναι η παρουσία πολλών διεθνών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του ποδοσφαιριστές με εμπειρία και ποιότητα και αυτό φαίνεται και από τις κλήσεις που παίρνουν οι παίκτες του να αγωνιστούν με τις Εθνικές τους ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΛ έχει τους Ανδρέα Αβραάμ, Ντόσα Τζούνιορ στην Εθνική Ανδρών,  τους Μάριο Ηλία και Χρίστο Ουίλερ στην Ελπίδων και τον Γιάννη Γερολέμου στην Εθνική των Νέων της Κύπρου. Οι Βοζίνια και Σοάρες είναι διεθνείς με την Εθνική του Πράσινου Ακρωτηρίου, ο Αλνταϊρ στην εθνική Γουϊνέα Μπισάου, ο Κέβιν Λαφράνς στην εθνική Αϊτής και ο Νταβόρ Ζντραβκόφσκι στην Εθνική Ελπίδων των Σκοπίων. Επίσης, ο Ισμαέλ Σασί κλήθηκε και αυτός πρόσφατα στην Εθνική Τυνησίας για πρώτη φορά, «εξαργυρώνοντας» με τον καλύτερο τρόπο τις εμφανίσεις του με την «γαλαζοκίτρινη» φανέλα.

Η παρουσία τόσων πολλών διεθνών παικτών στο ρόστερ ασφαλώς προκαλεί μόνο ικανοποίηση σε όλους στα ενδότερα της ομάδας. Κάτι τέτοιο, η ΑΕΛ είχε να το ζήσει σχεδόν τρεις δεκαετίες. Τότε που η ομάδα της Λεμεσού διέθετε την «αφρόκρεμα» της Εθνικής Κύπρου με Μαυρουδή, Ορφανίδη, Μάκη Σωκράτους, Παύλο Σάββα και άλλους.

Τώρα, πλέον, οι «γαλαζοκίτρινοι» διαθέτουν και διεθνείς σε χώρες του εξωτερικού. Κάτι που βοηθά και την ίδια την ομάδα να γίνεται πιο γνωστή στο εξωτερικό. Και αυτό το γεγονός είναι στα πολύ μεγάλα κέρδη…

πηγή: 24sports.com.cy