Διαβάστε πιο κάτω όλα όσα μας είπε στο Α’ μέρος της συνέντευξης του προπονητή της ομάδας μας, Μπρούνο Μπαλταζάρ στο protathlima.com:

Πως ήταν η κατάσταση τον καιρό που αναλάβατε την ΑΕΛ και πως είναι σήμερα;

«Όταν ήρθα εδώ η κατάσταση δεν ήταν εύκολη. Βρήκα μια ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση, λυπημένους παίκτες και λυπημένα αποδυτήρια. Ο κόσμος δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με την ομάδα οπότε για να είμαι ειλικρινής η κατάσταση ήταν δύσκολη. Ήξερα ότι θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση και πολλά πράγματα έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη στιγμή για να αλλάξει όλο αυτό αλλά δεν μπορούσα να τα κάνω μόνος μου. Έπρεπε να ενώσω όλα τα «κομμάτια» ή να προσπαθήσω να τα ενώσω. Όταν λέω «κομμάτια» εννοώ τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο, όλους. Προσπάθησα να τα ενώσω όλα μαζί γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση. Ήταν δύσκολο όταν ήρθα, δεν ήταν εύκολη η κατάσταση».

Γνωρίζατε αρκετά πράγματα όταν ήρθατε που σας βοήθησαν ώστε να καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους που έθεσε η ομάδα;

«Φυσικά. Όλοι γνωρίζουν ότι έπαιζα εδώ στην Κύπρο το 2009 και ξέρω πόσο μεγάλη είναι η ΑΕΛ και πόσο απαιτητικό είναι να είσαι προπονητής στην ΑΕΛ, ο κόσμος και το περιβάλλον γύρω από την ομάδα και πόσο μεγάλη είναι η ομάδα στην Κύπρο και την Λεμεσό. Έπρεπε να μάθω μερικά περισσότερα πράγματα φυσικά για την ιστορία, για την φιλοσοφία, την νοοτροπία, για όλα γιατί αυτή είναι η δουλειά ενός προπονητή.  Όταν αναλαμβάνεις ένα πρότζεκτ, είμαστε επαγγελματίες αλλά πρέπει να συνταυτιστούμε με την ομάδα, με την πόλη που θα δουλεύουμε. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς ενός προπονητή και φυσικά έκανα το διάβασμα μου. Ήξερα πολλά πράγματα από πριν αλλά έπρεπε να μάθω περισσότερα πράγματα, πιο συγκεκριμένα για να προσπαθήσω να καταλάβω τα πάντα για την ΑΕΛ».

Σας βοήθησε κάποιος να πάρετε αυτές τις περισσότερες πληροφορίες για την ΑΕΛ;

«Μερικοί Κύπριοι φίλοι που δεν συνδέονται με την ΑΕΛ. Μίλησα επίσης και με τον Τσόροβιτς που παίζαμε παλιά μαζί, τότε βέβαια δεν γνώριζα ότι θα γίνω προπονητής της ΑΕΛ όμως ο Τσόροβιτς μου είπε πολλά πράγματα για την ΑΕΛ. Φυσικά μου είπαν πράγματα και κάποιοι φίλοι μου Κύπριοι και έμαθα τα πάντα. Προσπάθησα να μαζέψω όλες τις πληροφορίες που ήταν πιθανό για να είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω αυτή την μεγάλη πρόκληση».

Θεωρείτε ότι η έξοδος της ομάδας της ομάδας στην Ευρώπη ήταν δικό σας επίτευγμα αν και για λίγο χρονικό διάστημα στην ΑΕΛ;

«Δεν μπορούσα να το κάνω μόνος μου αυτό είναι σίγουρο. Δεν είμαι τόσο ταπεινός για να πω ότι δεν είμαι εγώ. Φυσικά ένα μέρος ήταν λόγω της δουλειάς μου αλλά δεν κάνω πράγματα μόνος μου. Πάντα μου αρέσει να δίνω αυτό το παράδειγμα, είμαι ένα κομμάτι από ένα μεγάλο πάζλ, το μεγάλο πάζλ είναι η ΑΕΛ. Ξέρω ότι είμαι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αλλά έχουμε τους παίκτες, τη διοίκηση, το προσωπικό, όλο το προσωπικό που βοηθά στο να γίνει η δουλειά. Όλοι ενώνονται και προσπαθώ να τους βάζω όλους μαζί προς ένα στόχο και να τους δίνω κίνητρο και ελευθερία να εκφράζονται. Είναι σημαντικό για μένα που όλοι γύρω μου νιώθουν χαρούμενοι να έρχονται στη δουλειά. Αυτό ήταν και που δοκίμασα πέρσι, φυσικά έπαιξα σημαντικό ρόλο αλλά αυτό δεν είναι μόνο δική μου δουλειά. Όλοι μαζί τα καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας πέρσι».

Δεν είχατε πολύ καιρό μπροστά σας για να χτίσετε την ΑΕΛ όπως θέλατε εσείς. Οι κινήσεις που έγιναν σας άφησαν ικανοποιημένο έτσι όπως βλέπετε την ΑΕΛ σήμερα;

«Είναι ένα από τα δύσκολα πράγματα που έχει να κάνει ένας προπονητής, να διαλέξει τους παίκτες που θα είναι στο ρόστερ. Είναι πάντα δύσκολο και δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να είναι 100% ακριβής. Έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου και προσπαθείς να είσαι όσο πιο ακριβής γίνεται. Είναι αδύνατο να είσαι 100% σωστός. Μέχρι τώρα είμαι χαρούμενος με τους παίκτες που έχω, η δέσμευση των παικτών μου είναι εκπληκτική. Η δουλειά που βλέπω καθημερινά με την προσπάθεια να βελτιωθούμε είναι εξαιρετική και είμαι χαρούμενος με αυτό. Φυσικά σε δύο μήνες θα μπορούμε να κάνουμε μερικές τροποποιήσεις, είναι κάτι φυσιολογικό σε κάθε ομάδα και θα κάνω κάποιες αλλαγές για να προσπαθήσω να κάνω την ομάδα πιο δυνατή και πιο καλή. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχω κανένα παράπονο. Μερικοί παίκτες μπορεί να αποδίδουν καλύτερα από κάποιους άλλους αλλά αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσο μεγάλο ρόστερ με ποιότητα. Αν κάποιος δεν είναι εντάξει, κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση του αλλά γενικά είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα».

Ήταν δύσκολο για εσάς ότι δεν είχατε αρκετό καιρό για να κάνετε προετοιμασία αφού ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις στις 29 Ιουνίου;

«Το πλάνο ήταν αυτή τη σεζόν να μην φέρουμε τόσους πολλούς παίκτες όπως έκανε η ΑΕΛ κάθε χρόνο με πολλές αλλαγές κάθε σεζόν που  έδιωχνε 15-20 παίκτες και έφερνε άλλους τόσους, δεν ήταν αυτό το πλάνο. Το πλάνο ήταν να κρατήσουμε την δομή, τον κορμό της ομάδας με έμπειρους και νεαρούς παίκτες και μετά να φέρουμε παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις. Δεν θέλαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα οπότε είχαμε αυτό το πλεονέκτημα αφού με τους παίκτες ήμασταν ήδη δύο μήνες μαζί οπότε ήξεραν την φιλοσοφία μου, τι θέλω για την ομάδα. Οι νέοι παίκτες όταν έρχονται πρέπει να εγκλιματιστούν στις ιδέες μου, στους συμπαίκτες τους, στην Κύπρο, στη Λεμεσό οπότε όλη αυτή προσαρμογή παίρνει λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι ήταν εύκολη προσαρμογή και νομίζω ότι πλέον έχουν όλοι εγκλιματιστεί και βλέπουμε την αυτοπεποίθηση της ομάδας και το πώς παίζει η ομάδα τώρα».

Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι έγιναν κάτω από την δική σας προσωπική έγκριση; Όσοι παίκτες θέλατε ήρθαν;

«Είναι μια δουλειά η οποία πρέπει να γίνει συλλογικά. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι η διοίκηση, ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους και όλοι μαζί βρίσκουμε τους στόχους μας και το είδος παικτών που θέλουμε και μετά ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τους όρους που έχουμε προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες. Όλοι μαζί, συζητάμε γιατί μπορείτε να φανταστείτε, 1000 παίκτες το καλοκαίρι και 1000 τον χειμώνα οπότε πρέπει να μιλήσουμε και έτσι είναι μια ομαδική δουλειά».

Έχει δοθεί η εντύπωση και αφέθηκε να νοηθεί και επίσημα ότι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου υπήρχαν μπροστά σας κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις επιτελικών μέσων παρόλα αυτά λέγεται ότι εσείς ο ίδιος δεν θέλατε τέτοια κίνηση ενίσχυσης. Το σχόλιο σας;

«Άκουγα συνεχώς για το δεκάρι αλλά αν ένας προπονητής δεν παίζει με δεκάρι ή αν μια ομάδα δεν έχει ένα συγκεκριμένο δεκάρι στην στρατηγική της δεν βγάζει και πολύ νόημα. Οι άνθρωποι έχουν τις ιδέες τους για τακτικές, για ομάδες, για παίκτες αλλά αυτό που νομίζω για την ομάδα μου και αυτό που θέλω για την ομάδα μου είναι ένα διαφορετικού τύπου παίκτη με άλλες αρετές. Ως δεκάρι μπορεί να παίξει ένα πολύ καλό οχτάρι, ή μπορεί να είναι ένας φανταστικός εξτρέμ, μπορεί να είναι ένας καλός επιθετικός. Υπάρχει αυτή η ιδέα ότι ένα δεκάρι είναι ένας μάγος που μπορεί να σκοτώσει το παιχνίδι μόνος του. Με τον τρόπο που βλέπω το παιχνίδι και το πώς θέλω να παίζω δεν υπάρχει χώρος, σίγουρα υπάρχει χώρος για ποιότητα και εξαιρετικούς παίκτες αλλά για ένα δεκάρι και όλα αυτά γύρω από το δεκάρι ειλικρινά δεν τα καταλαβαίνω γιατί όπως παίζουμε δεν παίζουμε με δεκάρι. Θέλουμε να φέρουμε ποιοτικούς παίκτες, παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά αλλά για δεκάρι, οχτάρι, εξάρι… Θέλω παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν σε δύο ή τρία συστήματα και μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα».

Στα παιχνίδια αυτό το πρόβλημα του δημιουργικού κομματιού δεν φάνηκε; Πως και φάνηκε στα παιχνίδια πρωταθλήματος;

«Είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, στο Γιουρόπα Λιγκ πρέπει να περάσεις ένα γύρο μέσα από δύο παιχνίδια οπότε πρέπει να ρισκάρεις. Οι ομάδες πρέπει να είναι ανοικτές, να εκτίθενται, να προσπαθήσουν να σκοράρουν για να προκριθούν. Στα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι εντελώς διαφορετικό. Γίνεται μεγάλη μάχη για ένα βαθμό, ομάδες για να πάρουν ένα βαθμό είναι διατεθειμένες να αμύνονται για 90 λεπτά πίσω από την μπάλα και στη συνέχεια να κάνουν αντεπίθεση. Είναι παιχνίδια πιο κλειστά με περισσότερη στρατηγική. Είναι εντελώς διαφορετικά τα χαρακτηριστικά και αυτά όχι μόνο για την ΑΕΛ αλλά για όλες τις ομάδες το κάνουν δύσκολο να σκοράρει μια ομάδα, να δημιουργήσει ευκαιρίες επειδή οι ομάδες θέλουν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Στην αρχή δεν δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά κερδίσαμε παιχνίδια με 1-0. Αν κάποιος μου έλεγε ότι μπορώ να κερδίζω μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με 1-0 θα υπόγραφα το χαρτί και θα ήμουν χαρούμενος. Φυσικά καταλαβαίνω τον κόσμο, θέλουν να δουν την ομάδα να συντρίψει τον αντίπαλο με 3,4,5 γκολ, να σκοράρει και να δημιουργεί ευκαιρίες αλλά μερικές φορές δεν είναι δυνατό. Αντιμετωπίζουμε αντιπάλους, κάθε αντίπαλος έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μερικές ομάδες αμύνονται καλά και δεν είναι εύκολο να σκοράρεις. Γενικά απλά σκέψου ότι το Γιουρόπα Λιγκ και τα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι εντελώς διαφορετικά. Το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος όλο ανεβαίνει και γίνεται καλύτερο».

Είναι γνωστό ότι έχετε συνεργασία με τον Μπερνάρντο Βασκονσέλος; Ισχύει αυτό και πόσο σας βοήθησε είτε αυτός είτε κάποιος άλλος ώστε να προσαρμοστείτε στα δεδομένα της ΑΕΛ αλλά και να κάνετε τον καλοκαιρινό προγραμματισμό;

«Σίγουρα. Ο Μπερνάρντο είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζει την Κύπρο πολύ καλά, ήταν μεγάλος παίκτης εδώ στην Κύπρο και τώρα γίνεται μάνατζερ. Είναι κάποιος που εμπιστεύομαι πάρα πολύ και μοιραζόμαστε πολλές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει την Κύπρο πολύ καλά οπότε δεν είναι ένας ατζέντης που απλά θέλει να φέρνει παίκτες. Ξέρει την πραγματικότητα, ξέρει την Λεμεσό, ξέρει τα πάντα και αυτό είναι μεγάλη βοήθεια επειδή ένας παίκτης δεν είναι μόνο η τεχνική και τακτική ποιότητα αλλά και το πώς μπορεί να προσαρμοστεί σε νέα πραγματικότητα, σε νέα χώρα και κουλτούρα. Αν τα βρεις όλα αυτά τότε είσαι πιο κοντά στο να είσαι επιτυχημένος και φυσικά ο Μπερνάρντο με βοήθησε πολύ».

Έχουν περάσει 11 αγωνιστικές η ΑΕΛ έδωσε 10 παιχνίδια. Τι σας έχει αφήσει μέχρι στιγμής ο φετινός μαραθώνιος;

«Ειλικρινά είναι ένα πολύ απρόβλεπτο πρωτάθλημα, οι ομάδες είναι πολύ ισορροπημένες. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Βλέπουμε κάποια μη ισορροπημένα σκορ με πολλά γκολ αλλά γενικά το πρωτάθλημα είναι πολύ ισορροπημένο. Δεν με εκπλήσσει επειδή η ποιότητα των προπονητών μεγαλώνει, η ποιότητα των παικτών μεγαλώνει. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται αυτά τα χρόνια για να ανέβει σε καλό επίπεδο το πρωτάθλημα της Κύπρου. Βλέπουμε ομάδες στην Ευρώπη, βλέπουμε το ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι ομάδες μεγαλώνουν και μπορεί να το δει και στο πρωτάθλημα κάποιος αυτό. Τα αποτελέσματα είναι πολύ απρόβλεπτα και η τελευταία ομάδα στη βαθμολογία μπορεί να κερδίσει αυτήν που είναι στην κορυφή. Είναι πολύ απρόβλεπτο και μου αρέσει πολύ έτσι».

Η ΑΕΛ έδωσε μέχρι τώρα τρία ντέρμπι χωρίς να πανηγυρίσει νίκη. Τι ήταν αυτό που έφταιξε και δεν κατάφερε η ομάδα να κερδίσει κάποιο από αυτά; Μπορεί η ΑΕΛ να παρουσιαστεί διαφορετική στα ντέρμπι που έρχονται αρχής γενομένης από αυτό με την Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος;

«Ήταν εντελώς διαφορετικά παιχνίδια αυτά τα τρία. Με την ΑΕΚ ήταν πιθανότατα το χειρότερο παιχνίδι μας στη σεζόν ως τώρα. Μια κακιά μέρα μπορεί να συμβεί. Με τον Απόλλωνα ήμασταν άτυχοι. Είτε είσαι τυχερός είτε άτυχος, αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση και είναι μια λέξη που δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ όμως σε αυτή την περίπτωση μπορώ να την χρησιμοποιήσω γιατί ήμασταν άτυχοι, όλοι είδαν τι έγινε στο παιχνίδι. Με την Ομόνοια παίξαμε καλά, ήμουν χαρούμενος με την οργάνωση αλλά οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και για μια λεπτομέρεια χάσαμε το παιχνίδι. Σαν προπονητής δεν φοβάμαι κανένα αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Τα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστά αλλά αυτό δεν είναι ένα… σπριντ. Τα παιχνίδια απέναντι στις μεγάλες ομάδες δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι στη Νέα Σαλαμίνα. Ένας δύσκολος αντίπαλος που θέλει πολύ τους βαθμούς, θα παλέψουν για να πάρουν τους βαθμούς μέχρι το τελευταίο λεπτό και σε αυτό είμαστε συγκεντρωμένοι. Όταν θα αντιμετωπίσουμε τους «μεγάλους καρχαρίες» θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτούς στα σίγουρα και σίγουρα θα κερδίσουμε παιχνίδια. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά αλλά είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε αντίπαλο».

Μετά την ήττα από την Πάφο πήρατε όλη την ευθύνη πάνω σας μετά ακολούθησε η ήττα από την Ομόνοια. Πως ήταν τότε η κατάσταση στο αποδυτήρια και πως νιώθατε και εσείς σαν προπονητής της ομάδας;

«Για να είμαι ειλικρινής σε κανένα δεν αρέσει να χάνει σε αυτό το σύλλογο. Μισώ την ήττα το ίδιο και οι παίκτες μου. Η ΑΕΛ είναι ένας σύλλογος που δεν μπορεί να χάνει δύο παιχνίδια στη σειρά και όταν γίνεται φυσικά και δεν είναι καλό όμως κανείς δεν πανικοβλήθηκε. Όλοι κάναμε τη δουλειά μας με καλή αυτοπεποίθηση γιατί εμείς οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο ξέρουμε τι κάνουμε, εμπιστευόμαστε τη δουλειά μας και συνεχίσαμε να κάνουμε τη δουλειά με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ενθουσιασμό. Δεν χάθηκε η ποιότητα στην προπόνηση και στο κίνητρο. Δεν χάθηκε τίποτα από αυτά. Για να είμαι ειλικρινής ήταν όλα απολύτως φυσιολογικά αλλά ξέραμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε και το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι ξέραμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Όταν υπάρχουν αυτά τα αισθήματα στα αποδυτήρια τότε είναι εύκολο να δουλέψεις και καταφέραμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Αν έρθει ξανά παρόμοια στιγμή είμαστε έτοιμοι να την αλλάξουμε ξανά επειδή έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Είχε γίνει μια συνάντηση τότε με τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους. Θα ήθελε και ο κόσμος της ΑΕΛ να μας πείτε κάποια λόγια από τη συνάντηση. Ποια μηνύματα πήρατε από αυτή την συνάντηση;

«Τον ένιωσα στο πλευρό μου 100% από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα έχω την πλήρη στήριξη από τον πρόεδρο και το συμβούλιο. Το νιώθω αυτό και δεν το λέω απλά για να είμαι καλός, το νιώθω πραγματικά και έτσι νιώθω άνετα. Το έχω πει ξανά ότι όπως σε όλες τις ομάδες συμφωνούμε σε πολλά πράγματα, δεν συμφωνούμε σε κάποια άλλα. Μιλάμε, συζητάμε αλλά στο τέλος είμαστε μαζί, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και νιώθω την πλήρη στήριξη του συμβουλίου και του προέδρου».

Νιώθετε συνεχώς στο πλευρό σας την διοίκηση και ότι θα σας παρέχει ότι ζητήσετε στην μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου;

«Ναι σίγουρα. Από την πρώτη μέρα βλέπω την προσπάθεια που κάνει, έχουμε μεγάλους περιορισμούς όμως το ήξερα από την πρώτη στιγμή και ήξερα τι μπορούσα να έχω. Το αποδέχθηκα από την πρώτη μέρα αλλά ξέρω ότι η διοίκηση είναι διατεθειμένη να δώσει όλα όσα χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι αλλά πάντα στο μέτρο του δυνατού σύμφωνα με την κατάσταση μας».

Εκείνες τις μέρες ακούστηκε το όνομα σας και για τον πάγκο της Εστορίλ από Πορτογαλικά ΜΜΕ. Ποια είναι η δική σας θέση; Ίσχυε το ενδιαφέρον; Θα θέλατε να επιστρέψετε στην χώρα σας αν γινόταν αυτή η πρόταση;

«Για να είμαι ειλικρινής κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου απευθείας. Είναι φυσιολογικό τα ΜΜΕ να βγάζουν προς τα έξω ονόματα. Ίσως ήταν απλά φήμες από τα ΜΜΕ γιατί κανείς δεν με πλησίασε. Ένας από τους στόχους μου είναι να προπονήσω ομάδα στην πρώτη κατηγορία Πορτογαλίας. Προπόνησα στην 2η κατηγορία αλλά θέλω να το κάνω και στην πρώτη αλλά τώρα είμαι 100% συγκεντρωμένος στην ΑΕΛ. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο και είμαι πολύ χαρούμενος και έχω μεγάλο κίνητρο. Ο στόχος μου είναι να τελειώσω τη σεζόν με την ΑΕΛ, να πετύχουμε τους στόχους μας και δεν θα έμπαινα σε πειρασμό αυτή τη στιγμή να δεχτώ τέτοια πρόσκληση γιατί θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου με την ΑΕΛ. Στο μέλλον μια μέρα σίγουρα θέλω να είμαι προπονητής στην 1η κατηγορία Πορτογαλίας αλλά αυτή δεν είναι η σωστή στιγμή».