Η ανάρτηση του ΣΥΦ.ΑΕΛ για την ιστορική αυτή ημέρα για την ΑΕΛΑΡΑ μας!!!

Αναλυτικά:

4-10 η σπουδαιότερη ημερομηνία στην ιστορία της Λεμεσού.

Σήμερα γιορτάζουν αυτοί που επέλεξαν να ζήσουν τη ζωή τους αντισυμβατικά, αντιστασιακά και αντιεξουσιαστικά. Που νιώθουν και δεν είναι μέρος του κατεστημένου. Αυτοί που κατατάσσουν εαυτόν εκτός του συστήματος.

Αυτούς ενώνει και συσπειρώνει το μεγαλύτερο σωματείο του τόπου, η ΑΕΛ μας που ιδρύθηκε σαν σήμερα πριν 87 χρόνια στο κέντρο της πόλης. Ένα σωματείο με περίπου 300 τίτλους σε όλα τα αθλήματα και με Ευρωπαϊκό. Ένα σωματείο που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξάρτητα φυλής, θρησκείας, χρώματος, πολιτικών πεποιθήσεων. Ένα σωματείο που προσφέρει στην κοινωνία και στον άνθρωπο μακριά από κομματικές παρατάξεις και συμφέροντα που καταστρέφουν τον αθλητισμό.

Σαν σήμερα στις 4-10-1989 ιδρύεται και επίσημα ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, ο πρώτος σύνδεσμος φιλάθλων στην Κύπρο. Ήταν η επισημοποίηση ενός οπαδικού κινήματος που ταρακούνησε συθέμελα ολόκληρο το νησί. Οργανώθηκε και βρήκε στέγη στα τέλη της δεκαετίας του 70 σε ανώγι γνωστής μπυραρίας στο κέντρο της πόλης αλλά και στα στέκια των φτωχογειτονιών της Λεμεσού.

Το φαινόμενο του ΑΕΛΙΣΤΑ που έγινε φαινόμενο και ολόκληρης της Κύπρου. Η απάντηση του εργατικού Λιμανιού (και όχι μόνο) στον αστισμό της Λευκωσίας, η απάντηση των προλετάριων στους κυριλέδες της πρωτεύουσας και του αποελ. Ο κόσμος των σκοτεινών μπαρ, των καταγωγίων του ρεμπέτικου, απέναντι στους φρεσκοξυρισμένους θαμώνες των σινεμά .

Διαχρονικά ή αστυνομία τα Μ.Μ.Ε και οι πολιτικοί στιγμάτισαν τους ΑΕΛιστες και τους ονόμασαν χούλιγκαν για να περάσουν το μήνυμα στον υπόλοιπο λαό ότι λειτουργούν σαν εγκληματίες ,χτυπούν αδιάκριτα, ληστεύουν κ.τ.λ. έτσι ώστε να σταματήσουν τον ΑΕΛΙΣΤΑ να προστατεύει την ομάδα του και την αξιοπρέπεια του.

Φυσικά κάθε άλλο παρά εγκληματίες και ληστές είναι.

Είναι οπαδοί με συνείδηση, που πότε δεν χτυπούν γυναικόπαιδα, αθώους και ηλικιωμένους.

Σκοπός τους ήταν, είναι και θα είναι να χτυπούν τη διαχρονική αδικία κατά της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ , χτυπούν το ρατσισμό , χτυπούν τη κομματικοποίηση του αθλητισμού αλλά και των νέων γενικότερα, τους απάνθρωπους νόμους και τους καταχραστές της εξουσίας.

Οι αληθινοί οπαδοί δεν πολεμούν γιατί μισούν αυτούς που βρίσκονται μπροστά τους, πολεμούν γιατί αγαπούν αυτούς που βρίσκονται πίσω τους.

Αμέτρητες συλλήψεις ,αμέτρητες συμπλοκές όμως η κίτρινη φωτιά ,γενιά με γενιά, αναζωπυρώνεται .

Θα είμαστε πάντα εξαρτημένοι από την ΑΕΛ αλλά ποτέ με αυτούς που την εμπορεύονται.

ΤΟ 30 ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟ 89 ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΜΕ.