Άρθρο που αφορά τις συμμετοχές των ξένων/κοινωτικών στην ομάδα μας φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα SportDay.

Αναλυτικά:

Με την μορφή του πρωταθλήματος μας όπως είναι τώρα, με επιπλέον αγώνες για τα πλέι-οφ, όλο και αυξάνονται τα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έχουμε και αύξηση και στις συμμετοχές των ποδοσφαιριστών. Στην ΑΕΛ, ψάχνοντας λίγο το θέμα, βλέπουμε ότι ο Έτβιν Οουόν έχει την… πρωτοκαθεδρία με 134 συμμέτοχες με την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Αναφερόμαστε σε αγώνες πρωταθλήματος πάντα. Ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει και μάλλον θα το κάνει, ξεπερνώντας τον κιόλας, είναι ο Ντόσα Τζούνιορ που είναι στις 123 μέχρι τώρα. Ο Τζούνιορ λογικά θα περάσει στην πρώτη θέση με το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς, αφού έχουμε άλλους 13 αγώνες πρωταθλήματος.

Από εκεί και μπρος στο… κλαμπ των 100άρηδων σε συμμετοχές με την γαλαζοκίτρινη, έχουν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές, οι Αϊρόσα με 109 και Ετμάρ με 107. Ο Αγκολέζος μπορεί να τις αυξήσει ακόμη αφού εξακολουθεί να είναι βασικό μέλος της ομάδας, ενώ αν δεν είχε και τον σοβαρό τραυματισμό το καλοκαίρι του 2014, πολύ πιθανόν να ήταν κοντά σε αυτές του Οουόν σήμερα.

Πάνω από 90 συμμετοχές έχουν 4 ποδοσφαιριστές στην ΑΕΛ. Ο αγαπημένος «κοντός», Λουτσιάνο Μπεμπέ έμεινε στο παρά κάτι , 99 συμμετοχές ενώ και ο Καρλίτος έφθασε πολύ κοντά στην εκατοστάρα αφού έγραψε 97. Κέρκεζ και Ρόκε σταμάτησαν στις 93 συμμετοχές.

Τέλος άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές έγραψαν αξιοσέβαστο αριθμό, πάνω από 80. Πρόκειται για τους Γιόσεφ Σιέμποκ με 86, Μοντέϊρο με 83 και Ματίας Ντεγκρά με 81.